

Sat Dec. 8th, 2012

Gahcho Kué Project Environmental Impact Review Hearings

November 30th- December 8th, 2012

Agenda

Fri Nov. 30th, 2012	Community Hearing, Chief Drygeese Centre, Dettah
Mon Dec. 3 rd , 2012	Community Hearing, Community Centre Lutsel K`e
Tues Dec. 4 th , 2012	No Hearing
Wed Dec. 5th, 2012	Formal Hearing, Tree of Peace, Yellowknife
Thur Dec. 6 th , 2012	Formal Hearing, Tree of Peace, Yellowknife
Fri Dec. 7 th , 2012	Formal Hearing, Tree of Peace, Yellowknife

Note: The Chairperson reserves the right to modify this agenda as required.

Contingency day



List of Parties

- Akaitcho IMA Implementation Office
- Dene Nation
- Deninu Kue First Nation
- Lutsel K'e Dene First Nation
- NWT Metis Nation
- North Slave Metis Alliance (NSMA)
- Tlicho Government (TG)
- Yellowknives Dene First Nation (YKDFN)
- Aboriginal Affairs and Northern Development Canada (AANDC)
- Environment Canada (EC)
- Fisheries and Oceans Canada (DFO)
- Government of the Northwest Territories (GNWT)
- Natural Resources Canada (NRCAN)
- Parks Canada
- Transport Canada (TC)



Friday, November 30th, 2012 Chief Drygeese Center, Dettah

Agenda

11:00	Opening prayer
11:15	Welcome from Chief
11:30	Opening remarks from Chairperson
11:45	Presentation from the developer (45 min)
12:30	Community and public statements (30 min)
1:00	Lunch
2:00	Community and public statements (90 min)
3:30	Health Break
3:45	Community and public statements (75 min)
5:00	Health Break
5:15	Community and public statements (90 min)
6:45	Closing statement from Chairperson
7:00	Adjournment



Monday December 3rd, 2012 Community Centre, Lutsel K'e

Agenda

10:30	Opening prayer
10:45	Welcome from Chief
11:00	Opening remarks from Chairperson
11:15	Presentation from the developer (45 min)
12:00	Lunch (provided)
1:00	Community and public statements (105 min
2:45	Health Break
3:00	Community and public statements (90 min)
4:30	Health Break
4:45	Community and public statements (90 min)
6:15	Closing statement from Chairperson
6:30	Adjournment
6:30	Dinner (provided)



Wednesday Dec 5, 2012 Yellowknife, Tree of Peace

Agenda

9:00	Opening prayer
9:10	Welcome from Chief
9:25	Opening comments from Chairperson
9:40	Introduction for each party (3 minutes each)
10:25	Health Break
10:40	Developer presentation (45 min) Questions from parties to developer (35 min)
12:00	Lunch (not provided)
1:15	Questions from parties to developer continued (90 min)
2:45	Health Break
3:00	Questions from parties to developer continued (75 min)
4:15	AkaitchoIMA presentation on joint proposal from YKDFN, Deninu, Lutsel K'e and De Beers (20 min) Questions from parties (20 min)
4:55	Closing remarks from Chairperson
5:00	Adjournment



Thursday Dec 6, 2012 Yellowknife, Tree of Peace

Agenda

9:00	Opening prayer
9:10	Opening comments from Chairperson
9:15	Tlicho presentation (20 min) Questions from parties (40 min)
10:15	Health break
10:30	AANDC presentation (20 min) Questions from parties (40 min)
11:30	Transport Canada presentation (5 min) NRCAN presentation (20 min)
12:00	Lunch (not provided)
1:15	Questions from parties to TC and NRCAN (35 min)
1:45	Deninu presentation (30 min) Questions from parties (40 min)
3:00	Health Break
3:15	NSMA presentation (40 min) Questions from parties (40 min)
4:35	Closing remarks from Chairperson
5:00	Adjournment



Friday, Dec 7, 2012 Yellowknife, Tree of Peace

Agenda

9:00	Opening prayer
9:10	Opening comments from Chairperson
9:15	YKDFN presentation (40 min) Questions from parties (20 min)
10:15	Health break
10:30	Questions from parties to YKDFN continued (40 min)
11:10	Lutsel K'e presentation (40 min)
11:50	Lunch (not provided)
1:15	Questions from Parties to Lutsel K'e (60 min)
2:15	GNWT presentation (30 min) Questions from parties (45 min)
3:30	Health Break
3:45	DFO presentation (30 min) EC presentation (20 min) Questions from Parties to DFO and EC (50 min)
5:30	Closing statement from the developer
5:45	Closing statement from the Chairperson
6:00	Adjournment

 ${\it Note: The \ Chair person \ reserves \ the \ right \ to \ modify \ this \ agenda \ as \ required.}$

Page **7** of **8**



Saturday Dec 8, 2012 Yellowknife, Tree of Peace

9:00 Contingency day if required